Officelle navn: Færøerne eller på færøsk Føroyar
Hovedstad: Tórshavn Kommune med 23.353 indbyggere (2024)
Største by: Tórshavn (14.199 indbyggere)
Andre byer: Af andre byer er der Klaksvík med 5.519 indbyggere, Runavík med 4.391 indbyggere, Vágur og Tvøroyri med
henholdsvis 1.342 og 1.746 indbyggere (2024)
Areal: 1.399 km2
Befolkningstal: På Færøerne bor der 54.679 indbyggere (2024)
Nationalmelodi: Tú alfagra land mítt (mit allersmukkeste land)
Befolkningstæthed: Ca. 39 personer pr. km2
Uafhængighed: Færøerne blev selvstyrende i 1948
Sprog: Det færøske sprog, som er germansk sprog, har sin oprindelse fra oldnordisk. Sproget er nært beslægtet med det islandske sprog og nogle norske dialekter. Sproget er et af de vigtigste aspekter i den færøske kulturelle identitet, og derfor er færingen meget bevidst omkring bevaring af sproget og holder det levende og ukuelig mod global indflydelse.
Religion: På Færøerne tilhører hovedparten af befolkningen den evangelisk-lutherske folkekirke. Herudover findes der mindre kirkesamfund, såsom katolikker, adventister, baptister, pinsemissionen og Jehovas Vidner.
Regering og de politiske partier: Færøerne er en selvstyrende region under Kongeriget Danmark. Hjemmestyreloven fra 1948, giver det færøske parlament, som er et af verdens ældste, selvstyre indenfor mange områder, som inkluderer bevaring og forvaltning af de levende havressourcer indenfor 200 sømil fiskegrænsen, undergrundressourcer, handels-, finans-, industri- og miljøpolitik samt transport, kommunikation, kultur, undervisning og forskning.
Det færøske parlament, Løgtingið, består af 33 medlemmer. Selvom Danmark er medlem af EU og European Economic Area (EEA) har Færøerne indtil videre valgt at stå udenfor.
Infrastruktur: Færøerne har et vejnet på 960 km asfalteret veje, som gør det let at komme omkring på øerne.
Tidszone: Færøerne ligger i GMT, hvilket betyder at når klokken er 12:00 i Danmark er klokken 11:00 på Færøerne.
Elektricitet: På Færøerne er der 220 volt og der anvendes samme stik typer, som der bruges i Danmark.
Klima: Færøerne har tempereret øklima, der er mildt og fugtigt med hyppig nedbør, storm og tåge. Vejret er meget omskiftelig; det ene øjeblik skinner solen, og pludselig skifter det over i dis og tåge. Gennemsnits temperaturen ligger på 3 gr. C om vinteren og 11 gr. C om sommeren, dog kan det blive meget varmere på steder, der ligger i læ. Luften er altid ren og frisk uanset årstid.
Valuta: Dansk valuta er gældende på Færøerne – Færøerne har sine egne pengesedler og bruger danske mønter.
Prisniveau: Færøerne er selvforsynende hvad angår fisk, skaldyr og mælkeprodukter. Alt andet skal importeres med enten skib eller fly, og det øger prisniveauet. Sammenlignet med Skandinavien er prisniveauet ca. 10% højere, hvor især alkohol, tobak og friske frugter samt grøntsager hører til i den høje ende af prisskalaen.
Kreditkort: I pengeautomater, der findes i alle byer, kan man hæve penge med følgende kreditkort: Dankort, Eurocard/Mastercard og VISA.
Drikkepenge: Med hensyn til drikkepenge er det som hovedregel, som det er i Danmark.
Hvis man mener at have fået en god betjening og maden har været god, ligger man gerne det der svarer til 10% af regningen i drikkepenge. Det er også velanset at give turguiderne drikkepenge, hvis man føler man har haft en god udflugt.
Visum og pas: Som dansk statsborger behøver man kun at medbringe billedlegitimation som f.eks. pas, kørekort, osv.
Vaccination: For at rejse til Færøerne behøver man ikke at få vaccinationer.
Telefonkode: +298